Турска Мухлама

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9013k7k2k6
Турска Мухлама
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
29/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Турската мухлама е една лесна за приготвяне и вкусна каша, която може да си хапнете, ако хладилникът не е толкова пълен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази турска мухлама в тиган си разтопяваме маслото и към него добавяме брашното и разбъркваме около 5-6 минути, докато се изпече.

Премахваме тигана от огъня и чак тогава започваме да наливаме врялата вода, като не спираме да бъркаме.

За да се сгъсти сместа, връщаме на котлона и продължаваме да бъркаме, докато сместа се сгъсти и стане гладка.

Намаляваме огъня и прибавяме настъргания на едро кашкавал при непрекъснато бъркане.

Държим на огъня, докато водата се изпари и сместа стане хомогенна.

Ако поднесем турска Мухлама топла, тя ще се точи на конци, а може да я поднесем и студена, поръсена с малко канела.

И в двата случая царевичната каша е много вкусна .

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: