ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Червена цикория

Червена цикория

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
28382128
Червена цикория
10/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Много крехка се получава тази червена цикория"

Необходими Продукти

  • цикория - 6 глави червена
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главите на червента цикория се измиват добре и подсушават. Отрязва се края на стъблото и всяка цикория се отрязва по дължина на четири парчета.

Намазва се голям тиган с 1 с.л. зехтин и се редят парчетата цикория в него. Поръсват се с останалия зехтин и се добавят солта и черния пипер.

Държи се на слаб огън около 15-20 мин., или докато цикорията стане крехка.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: