ezine.bg»Рецепти»Паста»Тестени раковини със сирене

Тестени раковини със сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
28381123
Тестени раковини със сирене
08/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 24 големи тестени раковини
  • рикота - 500 г
  • магданоз - 1/2 ч.л.
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер -
  • спанак - 200 г
  • сметана - 125 г, нискомаслена
  • масло - 2 с.л.
  • пармезан - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 градуса. В голяма тенджера се сваряват раковините в подсолена вода, докато станат готови. Изцеждат се и се оставят да изсъхнат върху кухненска хартия. В голяма купа се разбърква рикотата, зелените подправки и зехтина.

Добавя се солта и черният пипер. Като използвате лъжица, напълнете раковините със готовата смес. Спанакът се бланшира за 1 минути във вряща вода, след което се нарязва на ситно. В голям тиган с 1 с.л. масло се добавят сметаната, спанакът и щипка сол.

Държи се, докато сметаната започне да образува мехурчета. Сместа се прехвърля в огнеупорен съд, като върху нея се подреждат напълнените раковини. Поръсва се с останалото масло и пармезана. Пече се 10 мин, или докато раковините се оцветят в златисто.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: