Добруджански Малай

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Добруджански Малай
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Още на закуска ще свърши този добруджански Малай"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • олио - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2ч.л.
  • брашно - 3 с.л. пълни бяло
  • царевично брашно - 7 с.л. пълни
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително лесна и бърза рецепта за добруджански малай, който да приготвите за закуска на вашите близки.

Преди да започнете, включете фурната да загрява.

Разбийте две яйца с малко сол и захар.

Прибавете олиото, киселото мляко, смесено със содата, и двата вида брашно, като разбърквате след всеки добавен продукт.

Натрошете сиренето и го добавете към сместа. Разбъркайте и прехвърлете в тавичка, предварително намазана с олио и набрашнена.

Сложете царевичния солен кекс да се пече в загрята фурна на 180 °C за около 35 минути - до суха клечка.

Да ви е вкусно с този лесен тутманик.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Olga Harizanova
Olga Harizanova
Втори път го правя и ми харесва. По рецептата на майка ми става сух и тричав. Този пък ми е една идея по-влажен и все пак е по-добрият вариант. С проба-грешка ще стигна до истината. Благодаря за рецептата!
24.09.2022 19:06
1
1
Покажи всички подкоментари