ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки и сочни свински котлети на фурна

Крехки и сочни свински котлети на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
557
1k
15k
104
Крехки и сочни свински котлети на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
27/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Крехки и сочни свински котлети на фурна, които се поднасят с вкусна гарнитура и се хапват сладко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинските котлети в намазнена тава. Овкусете ги с черния пипер, кимиона, мащерката и захарта. Сипете още зехтин, за да се намазнят добре.

Отгоре покрийте пържолите с нарязания лук и върху всичко настържете узрелия домат.

Полейте с виното и покрийте тавата с фолио. Оставете да се мариноват в хладилник за 1 ден.

Извадете маринованото свинско около половин час преди термичната обработка.

Включете фурната да загрява на 200 градуса. Сложете директно тавата вътре (с маринатата).

Печете около 15 минути намалете градусите на 180. Печете пържолите още около 35 минути, но внимавайте да не пресушите месото.

Поднесете с гарнитура по избор.

Крехките и сочни свински котлети на фурна са много вкусни!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: