ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пържени Тиквички»Хрупкави тиквички по гръцки с чеснов сос

Хрупкави тиквички по гръцки с чеснов сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k649
Хрупкави тиквички по гръцки с чеснов сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
26/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ех, тези тиквички по гръцки, как човек да им устои"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • бяло брашно - 1/4 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 и 1/2 ч.ч.
  • бял пипер - 2 щипки
  • сол - 2 щипки
  • За соса дзадзики
  • чесън - 2 скилидки
  • кисело мляко - 300 г гъсто
  • краставици - 80 г
  • лимонов сок - 20 мл
  • кимион - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с дзадзики соса.

Настържете краставицата и чесъна на едро ренде и ги смесете с киселото мляко, лимоновия сок, солта и кимиона. Сложете го в хладилник.

Почистете тиквичките и ги нарежете на почти прозрачни ленти по дължина.

За панировката смесете сухите съставки, добавете течните към тях и ги разбъркайте добре.

Топете всяка лентичка в панировката и я пържете в голям тиган със сгорещена мазнина до получаване на златиста коричка.

Не слагайте пържените тиквички една върху друга.

Поднесете ги с дзадзики соса и ги хапвайте още на момента.

Хрупкавите тиквички по гръцки с чеснов сос са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: