ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнен патладжан по табиетлийски

Пълнен патладжан по табиетлийски

SibileSibile
Новак
12131
Пълнен патладжан по табиетлийски
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
27/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Готови ли сте за тази вкусотия - пълнен патладжан по табиетлийски?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги разрежете по дължина на две части (премахнете дръжката).

Наредете ги в тава с хартия за печене и полейте с малко олио.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете патладжаните до омекване - около 20-тина минути.

Междувременно пригответе пънката.

Запържете каймата с малко вода и смесете с наситнените чесън и лук. Сипете доматите от консерва и гответе до сгъстяване.

Накрая добавете подправките, измития ориз и чаша вода. Когато сместа заври, свалете котлона и оставете така, за да се досготви оризът.

Издълбайте с помощта на лъжичка печените патладжани. Издълбаната сърцевина наситнете и добавете към плънката, разбъркайте.

Напълнете патладжаните и ги поръсете с настърган кашкавал.

Запечете пълнените патладжани в загрятата фурна до приятен златист цвят.

Пълненият патладжан по табиетлийски е чуден!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: