ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пирожки»Питки с месо на тиган

Питки с месо на тиган

НикиНики
Новак
2187373k191
Питки с месо на тиган
Снимка: Ники
1 / 3
19/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Не знаем дали ще ви изненадаме, но тези питки с месо са наистина страхотни за хапване през целия ден"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 500 г
  • масло - 50 г
  • мляко - 320 мл топло
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 с.л.
  • мая - 1 1/2 ч.л.
  • Плънка
  • кайма - 700 г
  • кефир - 80 мл
  • лук - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си тестото от изброените продукти. Оставяме го да втаса, след това разделяме на равни топки. С помощта на валяче или точилка разточваме топките.

Приготвяме си плънката, като омесваме каймата със ситно нарязания лук, кефира, сол и черен пипер на вкус.

Омесваме добре всички продукти.

В средата на на разточената топка слагаме част от плънката.

Върху нея слагаме друга разточена питка и с помощта на купичка или чаша изрязваме кръг.

В тиган си загряваме мазнина и пържим пирожките от двете страни.

Питките с месо на тиган са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: