Брюкселско зеле с кестени

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
66
69
03/12/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо773
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кестени - 500 г, сушени, киснати 12 часа във вода и изцедени
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • брюкселско зеле - 1 кг
  • лимони - 1 парче
  • масло - 6 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зеленчуковия бульон в голяма тенджера се варят кестените на умерен огън около 30 мин., или докато омекнат. Изцеждат се.

В подсолена вода се вари брюкселското зеле заедно с лимона, докато омекне. Изцежда се добре.

Маслото се разтапя в голяма тенджера, след което се добавят кестените и брюкселското зеле и се пържат около 2-3 мин. Накрая се поръсват със сол.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар