Риба със зеленчуци и маслини

IlariaIlaria
Новак
578
273
33
772
03/04/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо805
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

Риба със зеленчуци и маслини е винаги добра идея на масата.

Добре почистената риба се нарязва на порции. Посолява се със сол и черен пипер и се подрежда в предварително намазнена тава. Поръсва се със ситно нарязан магданоз, малко чубрица и се напръсква с лимонов сок.

Останалото масло се загрява и в него се задушават до омекване ситно нарязаните лук, моркови, чесън и люта чушка. Добавяме и настърганите домати и задушаваме, докато ястието остане на мазнина.

С полученият сос заливаме рибата. Добавяме виното и печем в предварително загрята на 180 градуса около 35-40 минути. Десет минути преди края на печенето се добавят и обезкостените маслини.

Печената риба се поднася с резени лимон.

Този печен шаран е подходящ за Никулденската трапеза.

Дълбок тиган с каменно покритие 26 см-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 26 см
26.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Бъдете модерни - хапвайте здравословна храна, но без да давате куп пари за нея, а само малко - за тиган с незалепващо каменно покритие. Голям, удобен за работа, позволяващ готвене на всички любими храни, които семейството ви обожава.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
asa
asa
03.12.2013 20:12
хубаво
0
0