Риба със зеленчуци и маслини

ИларияИлария
Новак
578
181
33
720
03/04/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо773
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Риба със зеленчуци и маслини е винаги добра идея на масата.

Добре почистената риба се нарязва на порции. Посолява се със сол и черен пипер и се подрежда в предварително намазнена тава. Поръсва се със ситно нарязан магданоз, малко чубрица и се напръсква с лимонов сок.

Останалото масло се загрява и в него се задушават до омекване ситно нарязаните лук, моркови, чесън и люта чушка. Добавяме и настърганите домати и задушаваме, докато ястието остане на мазнина.

С полученият сос заливаме рибата. Добавяме виното и печем в предварително загрята на 180 градуса около 35-40 минути. Десет минути преди края на печенето се добавят и обезкостените маслини.

Печената риба се поднася с резени лимон.

Този печен шаран е подходящ за Никулденската трапеза.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
asa
asa
03.12.2013 20:12
хубаво
0
0