Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Такос»Затворени пикантни такоси

Затворени пикантни такоси

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3393
Затворени пикантни такоси
Снимка: Геновева
2 / 4
17/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Хапнете си тези домашни пилешки такоси, докато са топли. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 250 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • царевица - 3 с.л. от консерва
  • домати - 1 бр.
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • соев сос
  • чили сос - 3 с.л.
  • майонеза - 3 с.л.
  • тортили - 3 бр. питки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези сандвичи с пиле са вдъхновени от мексиканската кухня. Опитайте ги - няма да съжалявате!

Пилешкото месо се нарязва на ситни кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и соев сос. Морковът се почиства, измива и настъргва на едро ренде.

Чушките се почистват и се нарязват на кубчета. Лукът се реже на полумесеци. В дълбок тиган сгорещяваме олио, в него сипваме лукът, морковите, чушките и пилешкото месо. Задушаваме всичко за около 3 минути.

След това добавяме царевицата и домата, който сме обелили и настъргали. Захлупваме с капак и оставяме да къкри на бавен огън до сготвяне на месото и зеленчуците.

След това овкусяваме с червен пипер, лют червен пипер, сол и черен пипер, и оставяме да покъкри още 1 минута.

След като е приготвената нашата смес за домашни такоси, затопляме тортилките на грил тиган от двете страни. Намазваме обилно с майонеза, сипваме от сместа, която приготвихме и накрая отгоре поръсваме от лютото чили.

Завива ме такосите като джобче. Повтаряме това и за останалите пилешки такоси.

Редим в чиния и пожелание може да ги срежете на две.

Хапнете си тези затворени пикантни такоси, докато са топли. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Румяна Салалийска
Румяна Салалийска
Много хубава рецепта още днес ще я пробвам!
17.09.2021 12:07