Начин на приготвяне
Тези сандвичи с пиле са вдъхновени от мексиканската кухня. Опитайте ги - няма да съжалявате!
Пилешкото месо се нарязва на ситни кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и соев сос. Морковът се почиства, измива и настъргва на едро ренде.
Чушките се почистват и се нарязват на кубчета. Лукът се реже на полумесеци. В дълбок тиган сгорещяваме олио, в него сипваме лукът, морковите, чушките и пилешкото месо. Задушаваме всичко за около 3 минути.
След това добавяме царевицата и домата, който сме обелили и настъргали. Захлупваме с капак и оставяме да къкри на бавен огън до сготвяне на месото и зеленчуците.
След това овкусяваме с червен пипер, лют червен пипер, сол и черен пипер, и оставяме да покъкри още 1 минута.
След като е приготвената нашата смес за домашни такоси, затопляме тортилките на грил тиган от двете страни. Намазваме обилно с майонеза, сипваме от сместа, която приготвихме и накрая отгоре поръсваме от лютото чили.
Завива ме такосите като джобче. Повтаряме това и за останалите пилешки такоси.
Редим в чиния и пожелание може да ги срежете на две.
Хапнете си тези затворени пикантни такоси, докато са топли. Да ви е сладко!
Коментари