ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Малки кето хлебчета за сандвичи

Малки кето хлебчета за сандвичи

Малки кето хлебчета за сандвичи
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
20/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции10

Необходими Продукти

  • мокра смес
  • вода - 200 мл топла
  • яйца - 3 белтъка + 1 цяло яйце
  • оцет - 1 ч.л. ябълков
  • суха смес
  • бадемово брашно - 5 с.л.лъжици
  • ленено брашно - 2 с.лъжици
  • кокосово брашно - 3 с.л.
  • маково семе - за поръсване
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете содата с бадемовото, кокосовото и лененото брашно в купа, поръсете със солта.

В отделен съд разбийте с миксер белтъците и цялото яйце. Прибавете към тях оцета и топлата вода.

Обединете двете смеси и ги разбъркайте добре. Оставете гъстата и лепкава получена смес да почине 5 минути.

Намаслете тава за печене. Гребвайте с лъжица от сместа и слагайте на разстояние.

Намазнявайте с кокосово масло.

Поръсете хлебчетата с маково семе.

Загрейте фурната на 175 градуса. Изпечете до готовност.

Малките кето хлебчета за сандвичи са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: