ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Пясъчни миди по галисийски

Пясъчни миди по галисийски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k595
Пясъчни миди по галисийски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
15/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
24 мин.
Порции
4
"Виното е охладено, пясъчните миди са готови - хайде да сядаме на масата"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • миди - 600 г пясъчни, бели
  • вода - 60 мл
  • бяло вино - 160 мл
  • зехтин - 50 мл
  • зелен лук - 1 стрък
  • чесън - 4 скилидки
  • босилек - 1 с.л. пресен
  • магданоз - 4 с.л. накълцан
  • сол - на вкус
  • люта чушка - 1 бр. суха, малка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете пясъчните миди в леко подсолена вода за около 60 минути.

След това сменете водата с нова и ги оставете за още 60 минути.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

След няколко минути сипете брашното и ги бъркайте, докато не придобият златист цвят.

Налейте виното при непрекъснато бъркане - щом сосът се сгъсти, сипете му малко вода, за да се разреди.

Добавете почистените от пясък миди след няколко минути и щом се отворят, овкусете ястието с подправките.

Пясъчните миди по галисийски са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: