Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа по средиземноморски

Гъбена супа по средиземноморски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Гъбена супа по средиземноморски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"След картофената супичка веднага идва ред и на гъбената"

Необходими продукти

  • доматено пюре - 3 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • гъби - 500 г печурки
  • вегета - 1 с.л.
  • розмарин - 1 с.л. сух
  • зехтин - 90 мл
  • сол - на вкус
  • За застройката
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите и гъбите на големи парченца и ги измийте.

Настържете лука на ситно и го запържете с морковите за няколко минути в дълбок тиган.

Сипете доматеното пюре и настъргания предварително чесън.

Сипете малко водичка.

Добавете гъбите и ги пържете още няколко минути.

Разтворете зеленчуковата подправка в 1.2 л вода и я изсипете заедно с розмарина и солта.

Оставете гъбената супа на котлона за още 30 минути.

Разбийте жълтъците с киселото мляко, солта и лимоновия сок.

Налейте в нея два черпака от бульона и след това изсипете застройката в супата.

Разбъркайте я добре и я овкусете с подправки на вкус.

Гъбената супа по средиземноморски е много вкусна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: