ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани броколи по испански

Панирани броколи по испански

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k649
Панирани броколи по испански
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
16/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ако децата ви не си падат по броколите, приготвени по този начин може и да им променят мнението"

Необходими Продукти

  • броколи - 600 г
  • лимони
  • олио - за пържене
  • сол - 1 щипка
  • За панировката
  • вода - 120 мл
  • брашно - около 120 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • сусам - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте броколите, накъсайте ги на розички и ги сложете във вряща вода с малко сол.

Оставете ги за около 10 минути и ги извадете.

За панировката разбийте добре яйцата и ги смесете с останалите продукти до получаване на средна на гъстота кашичка.

Топете броколите в панировката и ги пържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина до златисто.

Вадете вкусното мезе върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

Панираните броколи по испански са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: