ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с гъби, лук и бяло вино

Пържоли с гъби, лук и бяло вино

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2711k3k5612
Пържоли с гъби, лук и бяло вино
Снимка: Мария Симова
1 / 2
07/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Никога няма да сбъркате, ако приготвите тези пържолки за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 грама
  • свински пържоли - 4 броя
  • бяло вино - 300 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 2 глави
  • олио - за пържене
  • черен пипер - на вкус
  • горчица - 2 с.л.
  • магданоз - пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските пържоли, подсушете ги добре. Овкусете ги със сол и черен пипер, натъркайте добре подправките.

Сипете лъжица олио в тиган и загрейте. Запържете пържолите до зачервяване. Сипете 200 мл от бялото вино и горчицата.

Сложете капака на тигана и задушавайте на умерен огън за половин час.

Извадете пържолите от тигана. Сипете вътре останалото вино и прибавете нарязаните чесън и лук. Отново сложете капака и задушете за кратко. Добавете нарязаните гъби и ги задушете под капак за 15-тина минути.

Овкусете с черен пипер и сол. Наредете отгоре свинските пържоли и поръсете с прясно нарязан магданоз. Отново покрийте с капака и задушете всичко за 5 минути.

Пържолите с гъби, лук и бяло вино са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: