ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Червена разядка с нахут и цвекло

Червена разядка с нахут и цвекло

Червена разядка с нахут и цвекло
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
14/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
"Обожаваме такива разядки, защото можем да си ги хапваме с препечени филийки по всяко време на деня"

Необходими Продукти

  • сусамова паста - 50 грама (или сусам)
  • цвекло - 300 грама предварително сварено
  • нахут - 250 грама от консерва (или сварен)
  • чушки - 1 бр. печена (червена)
  • лимонов сок - 25 мл
  • къри - 1 щ.
  • сол - 1 равна с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 25 мл
  • кимион - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна, чушката и свареното цвекло, прехвърлете ги в купата на блендера.

Добавете нахута (отцеден от течността).

Сипете сусамовата паста, лимоновия сок и зехтина, поръсете със сол, къри и кимион.

Пасирайте до получаване на хомогенна разядка. Сипете в купички и поднесете с брускети или препечен филийки.

Червената разядка с нахут и цвекло е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: