ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Пайове»Ябълков бутер пай с мед и канела

Ябълков бутер пай с мед и канела

Рая АндоноваРая Андонова
Новак
17311k35
06/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Точно едно голямо семейство ще се погрижи за целия ябълков пай още на едно хапване"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на малки кубчета ябълките. Добавете към тях канелата и орехите, разбъркайте.

Прехвърлете ги в тенджерка и ги залейте с меда, задушете ги на умерен огън. Дръпнете от котлона и оставете ябълковата смес да се поохлади.

Разстелете върху тава с хартия за печене единия лист бутертесто. Оставете краищата да стърчат леко извън формата. Сипете ябълковата смес и прегънет леко киращата.

Нарежете втория бутер лсит на ленти с ширина около 1 см. Наредете ги хоризонтално и вертикално отгоре, за да се получи нещо като решетка на пая. По желание ги намажете с разбит жълтък.

Включете фурната на 200 градуса и печете ябълковия пай до готовност.

Ябълковият бутер пай с мед и канела е много сполучлив.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: