Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Разядки»Разядка с аншоа и маслини

Разядка с аншоа и маслини

ЗориЗори
Новак
1715465k
Разядка с аншоа и маслини
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Поднесете разядката с аншоа и маслини с препечени филийки"

Необходими продукти

  • каперси - 1 с.лъжица
  • черни маслини - 200 грама
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л. (прясно изцеден)
  • аншоа - 70 грама (филе от консерва)
  • черен пипер
  • магданоз - за украса
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете обезкостените маслини, но оставете няколко цели за украса на разядката.

Наситнете чесъна и го сместе с аншоата, зехтина, лимоновия сок и маслините. Поръсете с черен пипер и намачкайте сместа, използвайки вилица.

Украсете с няколко каперси, листенца магданоз и целите маслини.

Може да използвате пасатор, ако искате по-фина консистенция.

Съхранявайте вкусната разядка в хладилник за няколко дни.

Поднесете разядката с аншоа и маслини с бруксети или препечени филийки.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: