ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхния»Яхния от охлюви с ориз и лапад

Яхния от охлюви с ориз и лапад

Сергей АнчевСергей Анчев
Новак
9
15
321
1
Яхния от охлюви с ориз и лапад
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
21/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Истинските ценители на вкусната храна ще се влюбят в тази яхния"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поне един ден охлювите трябва да са били само на хляб и вода. Ако приготвяте рецептата през май месец, бъдете внимателни, защото може да са се хранили с пелин.

Когато обаче той израстне, вече няма опасност и поради тази причина само май месец е по-рисков.

Сипете охлювите с олиото и литър подсолена вода, за да се сварят. След половин час добавете към тях наситнените зеленчуци и измития ориз.

Гответе яхнията още 30-тина минути.

Яхнията от охлюви с ориз и лапад е много вкусна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: