Джуркана коприва с девесил

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
237
27
220
02/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 598
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива, нарязва и попарва с подсолена, вряла вода. Отцежда се и се смачква с дървена лъжица, а водата се запазва.

Олиото се загрява и в него се запържва брашното. Щом стане златисто, се разрежда с копривената вода.

При непрестанно бъркане се добавя копривата, посолява се и се вари до сгъстяване. Девесилът се нарязва на ситно и с него се поръсва ястието с коприва.

Джуркана коприва с девесил - селска манджа от рецептите на баба.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар