ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Чорба от свинска глава

Чорба от свинска глава

Чорба от свинска глава
Снимка: Станислава Армянова
1 / 2
02/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"По желание поднесете супата в компания на счукани скилидки чесън и оцет"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 брой
  • моркови - 1 среден
  • жълтъци - 1 брой
  • зеленчуков микс - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • фиде - 1/2 шепа
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • По желание
  • оцет
  • чесън
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Добре почистената и нацепена свинската глава сложете в тенджера под налягане. Сипете вода и лъжица сол, сложете на котлона.

След като течността заври, засечете 40-50 минути. Охладете леко и отделете месото.

В тенджерата прецедете бульона от варенето и добавете наситненото месо. Добавете нарязаните зеленчуци - чушка, морков и лук.

Прибавете зеленчуковия микс, разбъркайте и оставете супата да заври. Начупете вътре фидето и гответе до омекването му.

Свалете свинската супа от котлона. Пригответе застройката, като за целта разбиете жълтъка заедно с киселото мляко.

Сипете от горещия бульон към застройката, разбъркайте и налейте на тънка струя в супата. Бъркайте бързо.

По желание поднесете супата в компания на счукани скилидки чесън, поляти с малко оцет.

Чорбата от свинска глава е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: