ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Въздушен Японски Кекс

Въздушен Японски Кекс

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2701k3k5142
Въздушен Японски Кекс
Снимка: Мария Симова
1 / 3ВИДЕО
05/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Въздушен японски кекс, който си мечтаем да разрежем бързо, бързо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и разтворете в него меда. Пресейте брашното и оставете яйцата на стайна температура за поне час.

Подгответе ринг за торта с откопчаващи се стени и диаметър 22 см. Сложете хартия за печене.

Фурната загрейте на 175 градуса.

Чукнете яйцата в купата на кухненския робот. Включете на четвърта степен и започнете да разбивате. На части добавете захарта и бъркайте до получаване на хубав пухкав крем.

Налейте половината от млякото и брашното, разбъркайте много добре.

На части добавете и останалото мляко и брашно, отново бъркайте.

Сипете сместа в подготвената форма и сложете в загрятата фурна за 10 минути.

Намалете градусите на 160 и печете кекса още половин час. Изключете фурната и оставете кекса вътре за още 10 минути.

Извадете и леко тупнете тавата в кухненския плот - така въздухът от кекса ще излезе.

Изчакайте малко и извадете готовия кекс. Поръсете го с пудра захар и поднесете.

Въздушният Японски Кекс е страхотен!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: