ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Табиетлийски ябълков кейк

Табиетлийски ябълков кейк

НикиНики
Новак
156
495
2k
24
Табиетлийски ябълков кейк
Снимка: Ники
1 / 3
27/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Лесен за приготвяне ябълков сладкиш, за който ще запретнем ръкави още днес"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата до получаване на пухкав крем - необходими са 6-7 минути.

Към тях добавете на части предварително пресятото с бакпулвера брашно. Разбийте добре.

Пригответе си тава с падащо дъно и диаметър 22 см, застелете я с хартия запечене.

Нарежете ябълките на парченца и сипете на дъното по-голямата част от тях. Поръсете ги с канела и залейте с кексовата смес.

Отгоре подредете останалите ябълки и поръсете отново с канела.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Печете кекса до готовност - около 1 час. Охладете, поръсете с пудра захар и нарежете.

Табиетлийският ябълков кейк е много вкусен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: