Ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Пръхкави соленки с мас

Пръхкави соленки с мас

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k7895
Пръхкави соленки с мас
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
05/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Соленки с мас, които се приготвят лесно и много се харесват от всички, които ги опитат"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • мас - 4 с.л. омекнала
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сусам - за поръсване
  • кимон - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в дълбока купа брашното. Отделете белтъка на яйцето, а жълтъка прибавете в купата.

Разбъркайте и добавете маста, киселото мляко с бакпулвера и солта. Объркайте с помощта на вилица и постепенно замесете средно меко тесто.

Набрашнете кухненския плот и разточете тестото с точилка. Получената тънка кора нарежете на ленти, а тях на пръчици, дебели 1 см.

Намажете ги разбития белтък и поръсете с кимион и сусам.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Печете соленките около 15 минути или докато придобият приятен златист загар.

Пръхкавите соленки с мас са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ще направя рецептата, защото търсех старата рецепта на баба ми за соленки с мас и ким. И може би е това.
Но вие явно не правите разлика между ким и кимион, и рецептата ви е грешно написана.
13.01.2022 13:43
1
1