ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Перфектният ябълков сладкиш

Перфектният ябълков сладкиш

Перфектният ябълков сладкиш
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
04/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Всяка хапка от ябълковия сладкиш ще ви накара да се усмихнете"

Необходими Продукти

  • тесто
  • мая - 1 пакетче суха
  • сол - щипка
  • прясно мляко - 250 мл хладко
  • канела - щипка
  • брашно - 500 г
  • захар - 100 г
  • краве масло - 4 с.л. разтопено
  • плънка
  • ябълки - 3 бр.
  • за поръсване
  • захар - 4 с.л.
  • за намазване
  • канела - 1 ч.л.
  • краве масло - 100 г
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в млякото маслото, канелата, захарта и солта. Сипете брашното в купа, направете кладенче сипете сместа там. Добавете и маята и замесете тесто, което да не лепне.

Покрийте го с фолио и оставете за час да втаса. Ябълките обелете и почистете, нарежете ги на полумесеци.

Тестото за ябълковия сладкиш разделете на три части. Разточете ги в правоъгълна форма и всеки нарежете на 9 ленти.

Пригответе си тава 22 см с хартия за печете. Едната лесна навийте на охлюв и подредете в средата на тавата. Около него наредете изправени парчета ябълки, около ябълките наредете друга лента и правете това, докато продуктите свършат.

Поръсете ефектния сладкиш с 4 с.л. захар и печете за половин час на 180 градуса.

Разтопете 100 г масло и го смесете с канелата и захарта. Намажете готовия сладкиш със сместа.

Перфектният ябълков сладкиш е подходящ за празник и за делник.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: