Желирана торта с колбаси

Живка
Живка
Новак
30/10/2012
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 253
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 200 гр.
  • сметана - 175 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • колбас - хамбургски 100 гр.
  • колбас - мраморен - 100 гр.
  • колбас - телешки 100 гр.
  • луканка - 100 гр.
  • желатин - 40 гр.
  • репички - 4 бр.
  • зелена салата - 4 - 5 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маргаринът се разбива, едно по едно се добавят трите яйца, налива се сметаната, прибавят се брашното и амонячната сода. Пече се около 20 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.

Желатинът се накисва за 10 минути в 2 л вода. Щом набъбне, се разтопява на водна баня. Малка част се налива върху студения блат.

Репичките се нарязват на колелца. Салатените листа се нареждат като венец около стената на съда. Слага се в хладилник, за да стегне. Нареждат се кръгчетата колбас и репички. В средата се слага 1 сварено яйце. Залива се с останалия желатин и се оставя в хладилник, за да стегне. Украсява се по желание.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар