Агнешки котлети с нектар от кайсии

IlariaIlaria
Новак
578
274
33
772
01/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо642
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки котлети - 2 кг котлети с ребра
  • нектар - 500 мл от кайсии
  • брашно - 100 г
  • сметана - 250 мл готварска
  • олио - 300 мл
  • бахар - 1 щипка
  • карамфил - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол
* мерки и количества
Ребърца

Начин на приготвяне

Агнешките котлети се начукват лекичко. Посоляват се от двете страни. Черният пипер се смесва с бахара, карамфила. С половината смес се овкусява месото, след което се овалва в брашно и се изпържва в сгорещеното олио.

В отделен съд се смесват сметаната и нектарът. Подправят се другата половина черен пипер, карамфил и бахар. Получената смес се кипва на тих огън и се вари около 10 минути.

Пържените котлети се заливат със соса. Гарнират се по избор с броколи или картофено пюре.

Агнешки котлети с нектар от кайсии по турска рецепта.

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-32%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар