ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран за Никулден

Пълнен шаран за Никулден

EvgeniaEvgenia
Новак
3313052120
Пълнен шаран за Никулден
Снимка: Evgenia
1 / 2
15/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Ето как да сготвите рибката на Никулден"

Необходими Продукти

  • шаран - до 3 кг
  • сол
  • плънка
  • стафиди - 1 к.ч.
  • лук - 3 глави
  • дафинов лист
  • домати - 1 доматена паста
  • ориз - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 к.ч.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете шарана. Заемете се с плънката.

Нарежете или минете през ренде лука. Задушете го в мазнина, овкусете с черен и червен пипер.

Добавете сол, ориза и 1 ч.ч. вода, разбъркайте. Сипете счуканите орехи, овкусете с чубрица, джоджен и дафинов лист. Сипете стафидите.

Напълнете шарана и зашийте отвора. Сложете рибата в тава, добавете 1 и 1/2 ч.ч. вода. Полейте със струйка зехтин.

Печете пълнения шаран за Никулден до два часа на 180 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: