Начин на приготвяне
Измийте добре чушките и ги подсушете.
Изрежете дръжките.
Загрейте тиган и опечете чушките по малко от всяка страна. Аз ползвах алуминиева тавичка за еднократна употреба.
Почистете и нарежете чесъна и морковите.
На дъното на буркана сложете по 1 аспирин, 1 1/2 с.л. захар, 1 1/2 с.л. сол, няколко резена чесън, моркови, както и стръкчета копър.
Налейте и оцет до ръбчето на буркана.
Започнете да нарежете пуканките чушки, като леко ги притискате.
По средата на буркана отново сложете чесън, моркови и копър.
Щом напълните буркана, долейте със студена вода и затворете с капачка.
През следващите дни обръщайте бурканите с люти чушлета по няколко пъти на ден и след това съхранявайте на студено пуканите рибки с моркови и чесън.