Чорба от кефал

IvankaIvanka
Новак
83
35
48
Чорба от кефал
29/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кефалът се почиства и измива. Слага се да се задуши за десетина минути в мазнината с малко (1/2 к.ч.) вода и с нарязания на дребно лук.

След това се залива с вода и се добавят оцетът и солта на вкус. Чорбата от риба се вари до омекване, като накрая се поръсва със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Подправя се с лимонов сок и счукана канела, след като се свали от огъня чорбата от кефал.

Опитайте и вие тази супа с кефал от тефтерите на баба.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: