ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Багети»Багети Капрезе

Багети Капрезе

Багети Капрезе
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
03/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Рецептата за най-вкусните багети Капрезе е вече тук"

Необходими Продукти

  • за 3 багети
  • вода - 400 мл топла
  • брашно - 750 г бяло
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • за 1 багета
  • моцарела - 120 г
  • домати - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • пармезан - по желание
  • песто - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята и захарта и ги разтворете в 50 мл топла вода.

Поръсете отгоре с малко брашно и оставете да шупне.

В дълбока купа смесете брашното и солта, направете кладенче и в него изсипете зехтина, маята и останалата топла.

Замесете меко тесто, сложете го в леко намазнена купа, покрийте го с кърпа и го оставете за около 60 минути настрана да втаса.

Разделете го след това на 3 части и ги направете под формата на дълги багети - оставете ги да втасат за още 40 минути.

Наредете ги в леко намазнена тава и направете върху тях няколко разреза.

Поръсете ги с пармезан и ги сложете да се печат на 220 °C за около 20 минути.

Извадете ги и ги нарежете на няколко части.

Разделете ги, намажете ги с масло и вътре наредете моцарелата и нарязаните домати.

Върнете готовите багети във фурната до разтапяне на моцарелата.

По желание при поднасяне им сложете и песто.

Багетите Капрезе са много вкусни.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: