Телешко със сусам, мед и канела

Марина НордМарина НордНовак1219
28/11/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 181
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава, наръсва се с черния пипер и солта и се изпържва в загрятото олио. Добавя се лукът на цели почистени глави и виното. Слага се да се пече.

Преди да е напълно готово, се намазва със смес от меда, канелата и соевия сос. Десет минути преди изваждането от фурната се намазва още веднъж. Когато е готово месото, се поръсва със запечения сусам.

Отцежда се сока и в него се разтваря брашното, което предварително е препечено. Оставя се да кипне и се подправя черен пипер и сол. Месото се поднася с този сос.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар