Гъши дроб

23/11/2012
Владо
отВладоНовак
"Само за ценителите на добрата кухня и деликатесите "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 782
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът и зеленчуците се нарязват на филии, ябълката – на шайби.

Дробът и ябълката се запичат заедно на сух тиган, зеленчуците се запичат на скара. Сосът се приготвя, като виното се загрява в тенджера. Когато се редуцира наполовина, се прибавя сметаната.

В порционна чиния се нарежда канапе от шайбите ябълка, върху тях се поставя гъшият дроб.

Полива се с винен сос и се гарнира със запечени зеленчуци. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар