ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с крем по гръцки

Банички с крем по гръцки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k598
Банички с крем по гръцки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
29/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Хрупкави отвън и с пухкав крем отвътре - перфектните сладки банички по гръцка рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баницата с крем по гръцки се нарича Бугаца. Тя си има специфичен вид, идващ от от начина на подреждането на корите.

За да направим малки банички-бугаци процедираме по същия начин, както при голямата, но имаме индивидуални порции и много по-симпатичен вид на десерта.

Нужно е да разполагате от стандартните тави с дупки - форми за мъфини 12 бр.

Вдлъбнатините се намазняват обилно с разтопено масло.

Приготвя се яйчено кремче, като се загряват млякото, захарта и ваниловата захар. Кремът може да се ароматизира и с цитрусови кори (портокал, лимон). Яйцата се разбиват с брашното и се сипват бавно към топлото мляко. Кремът се вари 7-8 до 10 минути, или докато се сгъсти. Огънят не трябва да е силен и е хубаво да се бърка през цялото време.

Подготвените кори за баница се разрязват напречно на три и един път надлъжно през средата.

От получените квадратчета се слагат във всяка дупка по три, като всяка се маже с масло. Краищата остават да стърчат извън формата. В получения отвор се пълни крем- 2-3 лъжици. Отгоре се поставя още едно квадратче кора, също се маже с масло и накрая стърчащите краища се подвиват навътре. И да се начупват, не е проблем.

Всички банички се намазват отгоре пак с масълце и се пекат в загрята на 175 градуса фурна до златисто, около 35 минути.

Оставят се да изстинат и чак тогава се изваждат от формичките за мъфини, мажат се с мед, разреден с малко вода и се поръсват с орехи.

Да ви е сладко с Банички с крем по гръцки!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: