ezine.bg»Рецепти»Предястия»Оризови Кюфтета»Италиански оризови кюфтенца с моцарела

Италиански оризови кюфтенца с моцарела

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k8502
Италиански оризови кюфтенца с моцарела1 / 2
20/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Обожаваме всички кулинарни шедьоври от италианската кухня, точно затова ви предлагаме и тези оризови кюфтенца с моцарела"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ориза. Сипете 2 с.л. масло в дълбок тиган и запържете накълцаните чесън и лук. После сипете виното.

Щом течността изври, добавете 1 ч.ч. вода. Сипете ориза. Когато се изпари, добавете още по 1 ч.ч. вода на два пъти. Посолете и овкусете с черен пипер. Сипете и другото масло.

След като оризът се охлади, нарежете моцарелата. Оформете оризови кюфтенца и добавете парченце моцарела в тях.

В три купички сипете галетата, брашното и яйцата.

Оваляйте вегетарианските кюфтенца първо в брашно, после в яйца и после в галета. Наредете в тава с хартия за печене.

Печете италианските оризови кюфтенца с моцарела за 20 мин. на 180 градуса или до златисто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: