Меки овесени бисквити

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8052k15k714
Меки овесени бисквити
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
20/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
8
"Дори и да сте сред големите почитатели на шоколадовите изкушения, гарантираме, че тези овесени бисквити ще ви харесат също толкова много"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 200 г фини, филирани
  • брашно - 80 г
  • мед - 75 г
  • захар - 2 с.л.
  • банани - 1 бр. добре узрял
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • олио - 20 г + за намазняване на ръцете
  • червени боровинки - 35 г или стафиди
  • сол - 1 малка щипка
  • сода бикарбонат - 1 к.л. с леко заоблен връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и намачкайте в купа мекия и добре узрял банан заедно с лимоновия сок. Сипете при тях содата, разбъркайте и оставете да шупне.

Към плодовото пюре сложете захарта, меда, щипка сол и олиото.

Сипете брашното и овесените ядки и разбъркайте до хомогенност. Ако сместта е по- рядка не добавяйте брашно, а оставете за кратко овесът да я поеме.

Нарежете червените боровинки на парченца ако са големи и ги сложете при тестото за бисквити, размесвайки добре.

Загрейте фурната до 175 градуса.

Оформяйте с намазнени ръце бисквитки и ги подреждайте в тава покрита с хартия за печене. Ще ви излязат две дози.

Печете около 15-18 минути овесените сладки или докато се зачервят леко.

Меките овесени бисквити са готови.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: