ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Ребърца»Телешки ребра с картофи в йенско стъкло

Телешки ребра с картофи в йенско стъкло

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
73
221
2k
11
Телешки ребра с картофи в йенско стъкло
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
18/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
"Ако сте решили да готвите днес телешки ребърца, пригответе ги задължително по тази рецепта - ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребърцата на порциите. Запържете ги в голям тиган с мазнина. Добавете към тях накълцаните моркови и лук.

Щом се задушат, сипете нарязаните картофи. Поръсете телешките ребърца с червен пипер и брашно. Сипете вода, за да стане брашното на бучки.

Добавете доматите и 1 ч.ч. вода. Посолете и оставете телешкото с картофи да ври 20 мин. После сипете в тава, сипете граха и сложете да се пече на 200 градуса.

Може да покриете телешките ребра с картофи в йенско стъкло с алуминиево фолио и го махнете в края на готвенето, за да се запече.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: