ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Миди в разкошен винен сос

Миди в разкошен винен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
7112k15k241
Миди в разкошен винен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
10/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"Мидите в разкошен винен сос са страхотно мезе за горещите летни дни!"

Необходими Продукти

  • лук - 350 г кромид
  • миди - 2 кг черни, пресни
  • кайенски пипер - 4 люти чушки, сушени
  • брашно - 30 г
  • зехтин - 150 мл
  • чесън - скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - сушен
  • сол
  • лют пипер - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите и ги измийте, изхвърлете счупените.

Запържете нарязания чесън в зехтина, добавете кайенските чушки. Добавете нарязания лук и разбъркайте за 15 мин.

Сипете мидите и бялото вино в тенджера. Затворете капака и разтресете тенджерата няколко пъти до отваряне на всички миди. Прецедете 300 мл от бульона, който ще се образува.

Сипете всички видове пипер и брашното в съда с лука. Запържете и добавете бульона от мидите с бяло вино. Разбъркайте и гответе пет минути. Пасирайте до перфектно гладка консистенция.

Може да извадите кайенските чушки. Поднесете мидите със сос, поръсени с магданоз.

Мидите в разкошен винен сос са страхотно мезе за горещите летни дни!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: