Солен кекс с гъби и пресен лук

IvankaIvanka
Новак
83
26
42
25/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 573
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Забъркваме гъсто кексово тесто, като към разбитите яйца добавяме с разбъркване киселото мляко, солта, 2/3 от олиото, бакпулвера и брашното.

Изчистените гъби и лук се нарязват на дребно и се запържват с останалото олио. Сместа се отделя и към нея се прибавя натрошеното сирене.

В кексова форма изсипваме половината тесто за нашия солен кекс, върху него поставяме плънката и покриваме внимателно с останалото тесто.

Кексът с гъби се изпича в умерена фурна.

Уникален солен кекс с гъби и пресен лук!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар