Мармалад от сини сливи

07/06/2009
Силвана
отСилванаНовак
"Мармалад от сини сливи - ето на това му викаме неувяхваща класика!"
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо75 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40 897
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се добре узрели сливи, измиват се и се почистват от дръжките и костилките.

Сливите се варят в малко вода до омекване, след което се отцеждат и се претриват през гевгир или сито. Получената каша се вари на умерен огън, като се разбърква с лопатка. Когато кашата започне да се сгъстява се прибавя захарта. Варенето продължава до сгъстяването на сместа.

Малко преди отстраняването й от огъня се прибавя индришето.

Мармаладът се изсипва в буркани и като изстине се затваря плътно и се стерилизира 30 минути.

Съхранява се на сухо и проветриво място.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар