ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Печени свински ребра със зеле

Печени свински ребра със зеле

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
41
116
4k
10
Печени свински ребра със зеле
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Какво е зеленцето без едни свински ребърца"

Необходими Продукти

  • домати - 3 бр.
  • свински ребра - 1 кг
  • черен пипер
  • червен пипер
  • прясно зеле - 1 средна зелка
  • сол
  • олио
  • магданоз
  • лимонтузу - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред нарежете свинските ребра на части и ги запържете в повече мазнина.

Когато сте готови, добавете вода и червен пипер, затворете с капака и оставете.

Нарежете зелето, доматите обелете и също накълцайте на ситно. Добавете ги при ребърцата и оставете на среден огън.

Щом се сварят, прехвърлете свинското със зеле в тава и запечете до готовност.

Печените свински ребра със зеле са невероятно вкусни!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: