ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Печена Риба»Мерлуза с лук и домати на фурна

Мерлуза с лук и домати на фурна

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Новак
11
35
676
1
Мерлуза с лук и домати на фурна
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции3
"Възможно по-често си гответе риба вкъщи - за тази рецепта ви гарантираме, че е много сполучлива"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете мерлузата, нарежете я на парчета. Посолете, овкусете с риган и черен пипер. Оставете я за 15 мин.

Оваляйте рибата в брашно, запечатайте от двете страни и заделете.

В същия тиган запържете нарязаните моркови и лук. Сипете доматеното пюре в 2 ч.ч. топла вода. Сипете при морковите, добавете сол, 1 ч.л. захар, риган, черен пипер, дафинов лист, магданоз и универсална подправка.

Готовия сос за риба сипете в тава при рибата. Отгоре наредете мерлузата и печете рибата 25 минути.

Поръсете с магданоз мерлузата с лук и домати на фурна и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: