Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филета от ципура на скара

Филета от ципура на скара

Филета от ципура на скара
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"За една вкусна ципура на скара си трябват и едни вкусни картофки"

Необходими продукти

  • ципура - 4 бр. филета
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - връзка
  • чесън - 3 - 4 бр. скилидки
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибата и я посолете от двете страни.

Поръсете с прясно смлян черен пипер. Загрейте скарата и сложете рибата с кожата нагоре.

В купа сложете зехтина и пресовайте чесъна. Нарежете магданоза и добавете и него.

Обърнете рибата на скара и с помощта на силиконова четка намажете едната страна с магданозената смес.

Изпечете до готовност сочната ципура, извадете и поднесете, докато е топла.

Може да гарнирате с ароматни картофки.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: