ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Содени Питки»Албански соден домашен хляб

Албански соден домашен хляб

Албански соден домашен хляб
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
30/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
"Без съмнение можем да прекараме живота си само с този соден домашен хляб"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пресейте в купа брашното, добавете към него захарта и солта.

Оформете в средата кладенче. Добавете лъжичка оцет и содата към киселото мляко, изчакайте да шупне за 2-3 минути и сипете в кладенчето.

Сипете 15 мл от зехтина, а с останалата част намазнявайте ръцете си.

Първо бъркайте тестото с помощта на дървена лъжица, а когато това стане невъзможно, започнете да месите с ръце, като от време на време ги намазнявате, за да не ви лепне тестото.

Ако е необходимо, поръсете с още малко брашно.

Не месете прекалено дълго соденото тесто. От него оформете кръгъл хляб, който се слага в тава с хартия за печене.

Поръсете содената питка с малко брашно и нарежете повърхността като кръст.

Загрейте фурната на 190 градуса и печете хляба около 35 минути или до получаване на хубав златист загар.

Албанският соден домашен хляб е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: