ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с масло и бяло вино на тенджера

Миди с масло и бяло вино на тенджера

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8012k15k551
Миди с масло и бяло вино на тенджера
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
30/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Лятото е към края си, насладете му се максимално с една голяма порция миди в масло и бяло вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете много добре мидите от стърчащите мустачки и различни наслоявания по черупките. Ако има счупени миди, задължително ги изхвърлете.

Загрейте маслото със зехтина в тенджера и сипете вътре бялото вино. Прибавете мидите, лимоновия сок и наситнения магданоз.

Разбъркайте внимателно, сложете капака и гответе 2 минути. От време на време разклащайте тенджерата, за да се отворят мидите.

Когато се отворят, мидите се готови. Не ги гответе прекалено дълго време, за да не станат сухи.

Поръсете с лимонова кора и още магданоз, сервирайте докато са топли в компанията на чаша студено бяло вино. Чудно лятно мезе, опитайте!

Мидите с масло и бяло вино на тенджера са готови.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: