Руска салата с цвекло

ЦветиЦветиНовак
24/01/2010
"Традицията изисква да поднесете тази салата с водка, но ако не сте традиционалисти, може да я опитате и с бяло вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 269
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива и се завива с алуминиево фолио. Пече се в сгорещена фурна на 220 - 230 С около 40 минути или до готовност. Оставя се да изстине за 10 минути, обелва се и се нарязва на филийки.

През това време се изчистват картофите и се нарязват на филийки. Нарязаните картофи се сваряват и се изцеждат от водата.

Граха се сварява отделно.

Картофите, цвеклото, граха и ситно нарязаният лук се поставят в купа за салата.

В блендeр или с пасатор се поставя жълтъкът, горчицата и оцетът. Разбива се и на тънка струйка се прибавя зехтинът.

Прехвърля се в малка купа и се добавя сметаната.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Цвета Алексиева
Цвета Алексиева
28.11.2012 14:36
Много вкусно е цвеклото когато се вари обелено, нарязано на филии с малко масло и сол, на слаб огън. Да Ви е сладко.
0
0