Торта Леда

IlariaIlaria
Новак
578
250
33
732
22/11/2013
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 653
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на водна баня 8 жълтъка, 2 цели яйца, захарта и ликьора. Бийте до сгъстяването им, снемете от котлона и продължете да разбивате, докато изстине.

Бавно добавете оризовото брашно, разтопеното масло и смлените бадеми. От тази смес изпечете 2 блата в намазнени форми на умерена фурна.

За крема: Подобно на блатовете разбийте на водна баня на котлона яйцата, захарта и ликьора, докато започнат да се сгъстяват. Отделно разбийте мекото масло и го добавете лъжица по лъжица към охладената яйчна смес. Важно е маслото и кремът да са с еднаква температура, за да се смесят добре.

Блатовете се слепват с крем. Тортата се намазва отвън с крем, украсява се със сладкото от боровинки и се облепя отстрани с филирани бадеми.

Забележка: Ако ви се струват повечко яйцата, може да пробвате да направите тортата с по-малко, но аз не съм пробвала.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар