Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Хумус»Моят домашен хумус с печени чушки

Моят домашен хумус с печени чушки

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Моят домашен хумус с печени чушки
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Ако приготвите и едно домашно хлебче за този хумус, признаваме ви"

Необходими продукти

  • нахут - 400 г консерва
  • сусамов тахан - 1/2 ч.ч.
  • сок от лайм - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • печени чушки - 250 г червени
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред измиваме нахута и го слагаме в блендера, където го смиламе на паста.

След това добавяме сусамовия тахан, сока от лайм и смиламе за около 1 минута.

Накрая добавяме чесъна, чушките, подправките и смиламе апетитния хумус, докато се получи фина и гладка смес.

Добре е преди консумация да изсипете хумуса в подходяща купа и да го оставите за около 20 минути в хладилника, за да почине.

Да ви е вкусно с любимата разядка - домашен хумус с печени чушки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: